Terug

Deel deze pagina:

Pubquiz: Verslag van een Winnaar

Door Joost 0 reacties

Op 11 december vond de lockdown-pubquiz plaats. Ronald en Joost (alias "Dekkel en Q") waren uiteindelijk de glorieuze winnaars. Hieronder het verslag geschreven door Joost!

 

De lockdown is weer begonnen, dus het was tijd voor de activiteitencomissie om weer een gezellig online event te organiseren. Deze keer een pubquiz. Op een vrijdagavond, maar Mirjam was helaas nog aan het werk. Gelukkig was Ronald er, om me te helpen en voor wat irl gezelschap te zorgen. Gewapend met wat biertjes en wat hapjes gingen we online.

 

Daar druppelde iedereen langzaam binnen. Sommigen alleen, een aantal koppels, en al snel was iedereen vrolijk door elkaar heen aan het praten. De verschillende drankjes en hapjes die iedereen had werden vergeleken, er was grootspraak wie er zou gaan winnen, en er werden grapjes gemaakt naar Bart. Bart was aanwezig bij het vorige online event, de bingo, maar had zo’n slechte verbinding dat wij hem allemaal alleen maar zagen in verschillende bevroren poses vooroverhangend naar zijn webcam. (Er bestaat een hilarische foto, waar alle andere deelnemers dezelfde pose aannemen als bevroren Bart) Hij kwam ook steeds verder achter te lopen met de bingo, getallen niet horend of pas terwijl wij allang bingo hadden. Dat moet een incident zijn geweest, verzekerde Bart ons, want online werken en online lesgeven verliep zonder problemen.

 

De quiz ging beginnen, er waren 3 rondes met als thema’s: Groningen, Badminton en BC GO!. Al snel na het begin van de quiz bleek dat Barts internet het gewoon niet zo opheeft met de activiteiten van de Accie, want hij bevroor weer, en we hebben hem niet weer kunnen spreken de rest van de avond. De vragen over Groningen waren begonnen, en we wisten hier wel wat, maar lang niet alles. Het bleken mutiple choice vragen te zijn, en hoe sneller je een vraag goed beantwoordde, hoe meer punten het opleverde. Fanatiek besloten we na een paar vragen vooral zo snel mogelijk te antwoorden. Na de Groningen ronde stonden we 6e van de ongeveer 15 teams.

 

Bij de badmintonronde wisten we meer vragen. Onze driftige pogingen om zo snel mogelijk te antwoorden keerden zich wel tegen ons. Bij de vraag: ‘Hoe veel jaar is AMOR uitgekomen in de eredivisie’ drukte ik in alle haast, voor Ronald me kon tegenhouden, op het antwoord ‘1’, alsof ik niet al voor het tweede seizoen op rij de coach ben van dat team in alle uithoeken van het land. Hoongelach steeg op bij de andere teams, toen Ronald mij hardop verraadde. Ik stamelde nog iets van ‘het voelt nog als het eerste jaar’, en ‘we maken dit jaar waarschijnlijk toch niet af door Corona, dus dat telt niet’, maar dat maakte het niet beter. Ondanks deze blunder, stonden we na deze ronde op de 2e plaats!

 

De 3e ronde ging over BC GO! Er waren een paar vragen over de geschiedenis van GO! Hier hadden we ook wat geluk, want bij de vraag ‘Wanneer is BC GO! opgericht’ was Ronald zo zeker van het oprichtingsjaar, dat hij gelijk op het 1e antwoord met dat jaar drukte. Toen we achteroverleunden viel alleen op dat alle antwoorden met dat jaar waren, alleen de datum was afwijkend. Gelukkig was datum 1 ook de juiste. Er was ook een vraag over de betekenis van de naam BC GO!. Volgens mij moeten de geleerden hiervoor eens in de historie duiken, want zoals ik het me herinner, was het mooie van deze naam juist dat het zowel kon staan voor: ‘Groningen en Omstreken’ als voor ‘GBC en Olympia’, de beide clubs waaruit GO! is ontstaan. Helaas voor ons rekende de jury alleen het tweede antwoord goed.

 

Het laatste deel van de BC GO! ronde bestond uit het schenden van de online privacy van een aantal BC GO!-ers. De Accie had een aantal facebookprofielen geplunderd, en genante en kinderfotos van een aantal GO!-ers verzameld. Ronald bleek gelukkig een meester in het herkennen van de verschillende GO!-ers, waardoor we vlak voor het einde van de quiz opklommen naar de 1e plaats.  

 

Marieke probeerde nog bezwaar aan te tekenen tegen onze overwinning door iets met twee accounts waarmee ze deelnam, maar gelukkig ging de jury daar niet in mee. Na de eerste vreugde over onze glansrijke overwinning, kwam al snel de kater toen bleek dat de Accie vergeten was prijsjes te verzorgen. Er werden wat clichés geroepen als ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ en Mark bood aan dat we naar een of andere buitenwijk zouden fietsen om een plakje worst te krijgen van de Accie. Dit hebben we vriendelijk afgeslagen. Na nog wat naborrelen kwam uiteindelijk een eind aan deze geslaagde activiteit. Ik kan niet wachten op de 3e lockdown, en wie weet is driemaal scheepsrecht voor Bart!

Joost

Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!