Terug

Deel deze pagina:

BC GO! viert uitgestelde 3e lustrum met grote clubfeestdag voor jong en oud

Door Jeroendelc 0 reacties

Het feestelijke programma stond in 2020 al in de steigers, maar op zaterdag 21 mei 2022 is alsnog het 15-jarige bestaan van badmintonvereniging BC GO! uit Groningen gevierd.

(FOTO's staan onderaan)

Op de lustrumfeestdag met als thema “GOlympics” kwamen ruim 80 leden en oud-leden bij elkaar in Sporthal Europapark. De dag is afgetrapt met de Yonex Kids Games, waarbij de jongste leden van BC GO! zich konden vermaken met allerlei leuke badmintonspelletjes. Aansluitend brachten de kinderen rennend de fakkel binnen en is het GOlympisch vuur ontstoken tijdens de gezamenlijke openingsceremonie. Daarbij waren er speciale dankwoorden voor (erelid) Bram Reudink -mede initiator van Sportkoepel Groningen-  en oud-voorzitter Esther Kuilman voor hun jarenlange inzet voor de vereniging.

'Let the Games begin'

Aansluitend speelden de volwassenen een gezelligheidstoernooi in 10 teams, elk onder de vlag van een exotische eilandstaat. Het toernooi had daardoor de vorm van interlandwedstrijden. Naast wedstrijden van 2 tegen 2 konden de teams punten verdienen met speciale opdrachten, de ‘GOlympische activiteiten’, variërend van ‘speel met je shirt binnenste buiten’, ‘schrijf een clublied’ of ‘bouw een hoge toren van shuttles’. En ook langs de baan was er een internationaal tintje aan een snacks buffet van met name Indische specialiteiten, gemaakt door clubleden.

 “Het thema GOlympics werd bedacht tijdens de uitgestelde Spelen van Tokyo en refereert aan de fusie uit 2005, toen GBC’63 en BC Olympia besloten samen verder te gaan als BC GO!,” vertellen Jeroen de Lezenne Coulander en Cynthia The, die sinds december samen de rol van de voorzitter invullen. “We zijn ontzettend blij dat we deze geweldige feestdag samen met onze leden en oud-leden alsnog hebben kunnen vieren.”

Sao Tomé en Principe is GOlympisch kampioen

Na drie speelrondes hebben de neo-internationals van Team Sao Tomé en Principe de meeste punten behaald. Net voor Team Barbados en Team Nauru. Het Santonese team, bestaande uit Marieke, Ronald, Toddy, Jeroen van R., Judith en Tess, kreeg de gouden medailles later uitgereikt tijdens de medailleceremonie in de kantine van de sporthal. Daarna konden de aanwezigen zich verheugen op een welverdiende borrel en heerlijke barbecue op het zonnige terras aan het park langs het Winschoterdiep. 

In de avond barstte het Galafeest los in Billie Jean Club Groningen, in de Poelestraat. De playlist was samengesteld uit feesthits aangedragen door leden. En alsof niemand het toernooi nog in de benen had, is er flink gedanst tot in de kleine uurtjes. Het was een zeer geslaagde dag. Met als grote voordeel van een uitgesteld lustrum dat de vereniging al over drie jaar weer mag!

Uitslag

  1. Team Sao Tomé en Principe
  2. Team Barbados
  3. Team Nauru
  4. Team Seychellen
  5. Team Dominica
  6. Team Mauritius
  7. Team Kiribati
  8. Team Salomonseilanden
  9. Team Vanuatu
  10. Team Malediven

Bekijk hier de teamindeling terug

 Gelukkig hebben we ook de foto's nog:

(helaas is het met de huidige webtool niet mogelijk om de online foto's te draaien. Indien je een foto op hogere resolutie zou willen ontvangen, stuur dan een berichtje naar lustrum@bcgo.nl)

Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!