Terug

Deel deze pagina:

Krokustoernooi | Verslag door Jan Willem Scholte

Door Ingemarie 0 reacties

Maandagavond 19uur op 26 feb. 2018. 
Het heeft net gesneeuwd buiten en ik kleed me om in 1 vd 2 heren-kleedkamers. Vers water in flesje vullen, want we gaan zweten vanavond...

De zaal is verwarmd , dus warm spelen aan het begin voor de wedstrijden is snel gebeurd.

De groep is verdeeld tussen team A t/m F van steeds 4 personen; ik zat in team E waarvan verslag :

We spelen steeds 20 minuten , met een fluitje als eindsignaal.

De puntentelling gaat gewoon door tot einde & wie wint heeft er 2 punten / gelijke stand 1 punt en bij verlies 0 punten. In deze game , samen met Jan, waren er wel mooie slagen bij ( ook al verloren we ; het was dikke pret) . Mijn team-genoten Mark & Sandra op de baan ernaast waren even goed, maar konden ook niet aan het begin winnen.

In de 2e ronde op veld 1 ( vd 6 banen in de zaal) hadden we volgens mij de regels zodanig met de puntentelling , dat je de eindcijfers bij elkaar op moest tellen. Dus bijv. eindstand 18 - 24 maakte voor de ene team 1+8=9 punten en het ander team had dan 2+4=6 punten. Dit betekende niet een verslapping bij een gunstige stand , maar gewoon lekker door spelen totdat er iemand weer op een fluitje blies & dan pas tellen. ( we kwamen volgens mij uit op verlies , maar er kan nog van alles gebeuren in de laatste fase is wat ik nu nog weet) .

Aan het eind , als laatste vd 5 wedstrijden , kreeg de verliezer de punten van de tegenstander.

Voor wat ik hoorde waren veel teams goed aan elkaar gewaagd & was het soms even koppie d'r bij houden qua puntentelling ; we waren gewoon gezellig op de baan aan het slaan :-)

Dus er kon nog van alles gebeuren bij de prijsuitreiking in de kantine @ sporthal Selwerd !

Want uiteindelijk ging team E met een troostprijs er van door ; niemand anders eistte die prijs op uit team E dus ik ging naar huis met een zakjes paaseitjes (lekker hoor).

De hoofdprijswinnaars (ik weet even niet welk team dat ook al weer was , want ik hoorde het niet) gingen met de man een chocolade paashaas naar huis nadat de schaal met snacks zoals bitterballen & het alcoholvrij bier of cola op was. Ikzelf had een chocomel. (Dankjewel Arjen voor de 2e chocomel!). Ondertussen waren er nog 6 spelers in de zaal bezig t/m 22:30 uur zag ik.

Dit is hoe ik het me herinnerd heb ; het ging niet om het chocola, maar om lekker te spelen & zweten met een goede team-sterkte tegenover elkaar. Lekker avondje uit.

Over ongeveer 2 maand weer een vervolg toernooi met ons allen.

Ik ben er dan weer bij ! U ook ?

 

Groetjes van J-W 

( Het enigste wat voor mij betreft ontbrak , was muziek tijdens het spelen & toeschouwers op de tribune )

Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!