Terug

Deel deze pagina:

Bestuursmededeling over Nieuwe Hal

Door Bart 0 reacties

Als bestuur willen we iedereen graag op de hoogte houden van de ontwikkelingen omtrent sporthal Europapark. Dit doen wij doorgaans tijdens de algemene ledenvergaderingen en we spreken leden hier geregeld over op trainingsavonden. Toch is er zoveel gaande dat we ook via deze weg informatie willen verschaffen.
 

Op zoek naar één hal voor de club
Even een klein stapje terug in de tijd. Sinds de fusie (bijna alweer 15 jaar geleden), zijn wij als BC GO! op zoek naar één plek (of hooguit twee) om te badmintonnen. Zodoende krijgen we als vereniging de kans om veel meer één vereniging te worden, doordat spelers in verschillende groepen elkaar veel meer zullen treffen. We zijn continu aangesloten geweest bij nieuwe particuliere en gemeentelijk initiatieven om deze wens te realiseren. Zodoende zijn wij drie jaar terug ook in gesprek geraakt met de gemeente over de plannen voor de bouw van sporthal Europapark (naast de Euroborg).

Meedenken over inrichting
Sindsdien hebben wij als vereniging meegedacht over de inrichting van deze sporthal. Ondertussen zijn de contouren van deze sporthal zichtbaar. Een sporthal die overdag gebruikt gaat worden door het Noorderpoort College en ’s avonds door verenigingen. De stad kent nog niet zo’n grote sporthal, met maar liefst twaalf badmintonbanen! In die drie jaar hebben wij bij de gemeente ook meerdere malen onze wensen op tafel gelegd. Denk hierbij aan het aantal banen en functionaliteiten, het aantal speelavonden dat wij deze hal zouden willen en kunnen huren, in dezelfde hal trainen en wedstrijden spelen, het bedienen van de wijken rondom de sporthal en het laten zien van plannen voor te toekomst etc.

Wij hebben er als bestuur hard aan moeten trekken om veel van deze wensen te realiseren. Dat is gelukt: onze gesprekspartner, sport 050, heeft altijd positief gereageerd op onze plannen, al was het niet mogelijk alle beloften m.b.t. onze wensen waar te maken. De nieuwe sporthal gaat in november 2018 in gebruik worden genomen en per 1 januari 2019 gaan Sporthal de Wijert en het Corpushuys dicht.
 
Overgangssituatie
Dit betekent voor alle leden dat er tussen 1 november 2018 en 31 december 2018 een switch gemaakt zal worden naar een nieuwe situatie. In het eerste conceptrooster kan iedereen na de zomervakantie sporten op het huidige trainingsmoment en op de huidige locatie. Tussen 1 nov. en 31 dec. zal er echter voor vele leden wat veranderen. Deze verandering is voor sommige groepen relatief klein, maar voor anderen iets groter. We zullen allemaal even moeten wennen, maar in onze ogen zal de nieuwe situatie uiteindelijk een verbetering zijn, doordat we aanzienlijk meer trainings- en vrijspeelmogelijkheden krijgen en dat bijna allemaal onder een dak! 

Rooster
Zoals het nu lijkt kunnen we als BC GO! op de maandag en donderdag van 17.00 tot 23.00u sporthal Europapark gaan huren. Het conceptrooster voor de weekenden is nog niet bekend. Het streven van beide partijen (GO! en sport 050) is om de wedstrijden zoveel mogelijk in te plannen in sporthal Europapark. Daarnaast behouden we de trainingsmogelijkheid voor de jeugd op de zaterdagochtend in sporthal Selwerd. Verder zijn we met Novum in gesprek m.b.t. een gezamenlijke vrijspeelmogelijkheid op de zondagmiddag, in de nieuwe hal.
 
Praat mee op de ALV, 14 mei
We hebben echter nog geen definitieve toezegging vanuit sport050 en we zullen ons dan ook hard blijven maken om zo snel mogelijk volledige zekerheid te krijgen. Tijdens de ALV op maandagavond 14 mei in de kantine van sporthal Selwerd gaan wij graag met iedereen in gesprek over de mogelijkheden en eventuele drempels die deze verhuizing met zich meebrengt. Wij hopen ook dat deze conceptroosters dan iets minder concept zijn. Helaas kunnen wij dit niet garanderen. Deze avond zal in het teken staan van samen lekker eten, hoor en wederhoor en eventueel nog lekker een balletje slaan of een drankje drinken.
 
Sportieve groet,
Het bestuur: Arjen, Bart, Ronald, Tjeerd, Kim, Mirjam en Esther

 

Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!